Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Twee gewonden en tientallen uitvallers bij RUN Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Tientallen deelnemers zijn afgelopen zaterdag bij de RUN Winschoten uitgevallen, ook moesten er twee mensen voor controle naar het ziekenhuis. Dat laat de organisatie van de RUN weten. Het gaat om een deelneemster en een verkeersregelaar die op het parcours medische hulp nodig hadden.

- advertentie -

Daarnaast waren er tientallen deelnemers die door de warmte gedwongen waren om voortijdig de race te staken. Een verkeersregelaar en een deelnemer werden getroffen door de hitte en werden met spoed naar het ziekenhuis vervoerd voor medische controle. Voor de verkeersregelaar werd ook een traumahelikopter ingevlogen.

Volgens de organisatie van de RUN werden zij allemaal behandeld en zijn ze weer ontslagen uit het ziekenhuis.

Foto: OldambtNu.nl

De RUN van Winschoten staat bekend om zowel de uitdaging van de afstand als de wisselende weersomstandigheden die de renners kunnen aantreffen. Dit jaar had de race echter te maken met hoge temperaturen, met temperaturen die opliepen tot boven de 30 graden Celsius in de schaduw.

Uiteindelijk hebben alle 161 deelnemende 10×10 estafette teams de finish gehaald. Bij de 100 kilometer wedstrijd zijn 35 deelnemers uitgestapt en bij de 50 kilometer 15 lopers.

Foto: OldambtNu.nl

Maatregelen
De organisatie had van tevoren extra maatregelen genomen om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. Er waren extra drinkposten op de route geplaatst en er was ook voldoende medisch personeel aanwezig om eventuele incidenten snel te kunnen behandelen.

Desondanks waren er tientallen deelnemers die de race voortijdig moesten stopzetten vanwege de extreme hitte. Zij werden opgevangen door medisch personeel en kregen direct de benodigde zorg.

Vrijdag werd groen licht gegeven
De organisatie van de RUN heeft laten weten dat zij de situatie uiterst serieus nemen en de veiligheid van de deelnemers altijd vooropstellen. Het bestuur heeft de afgelopen week meerdere vergaderingen gehouden. Vrijdag werd de knoop doorgehakt om het evenement toch door te laten gaan.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button