Algemeen

Kick off project Sport Gezonde School voor leerlingen praktijkonderwijs Bovenburen

Winschoten – Vestiging Bovenburen van het Dollard College, school voor praktijkonderwijs in Winschoten, wil leerlingen bewuster maken van een gezonde leefstijl. Om je lekker te voelen en goed te kunnen presteren op school en daarbuiten is gezonde voeding en beweging erg belangrijk. De school heeft daarom contact gezocht met het Huis voor de Sport Groningen en Healthy Heroes.

- advertentie - 

Beide organisaties hebben veel ervaring met het opzetten van projecten om jongeren bewust te maken van een gezonde leefstijl. De school start daarom op 27 november met het project Sport Gezonde School

Kennismaken met sport en gezonde voeding
Sportverenigingen komen twee keer per leerjaar op de school langs om sportclinics te verzorgen van het sportaanbod dat zij aanbieden. Leerlingen kunnen op een laagdrempelige manier kennis maken met de sport en ze worden gestimuleerd om lid te worden van een sportaanbieder. Daarnaast is er volop aandacht voor gezonde voeding en gezond leven tijdens de lessen.

Kick off Sport Gezonde School
Op woensdag 27 november is de Kick off van dit sportieve en gezonde project. De school organiseert dan een speciale (feestelijke) activiteit in de schoolkantine. De leerlingen van klas 1,2 en 3 gaan kennismaken met free-running, kickboksen, dans en doen verschillende gezondheidsoefeningen. Deze kick-off vindt plaats onder de normale schooltijden. Wethouder Wüncker, portefeuillehouder van de gemeente Oldambt is bij de opening aanwezig.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button