Cultuur

Orkest op maat! wordt een begrip in Noord-Nederland

Groningen – Na het succes van de 1e editie wordt op 22 februari 2020 de 2e editie van Orkest op maat! uitgevoerd in theater vanBeresteyn in Veendam. Ditmaal bestaat het orkest uit maar liefst 80 top amateurmuzikanten uit Groningen en Drenthe. Het orkest staat onder leiding van dirigent Jaap Musschenga en speciale gast voor deze editie is niemand minder dan Erwin de Vries.

- advertentie - 

Het idee erachter is om juist de verbinding te maken tussen amateurmuzikanten en het professioneel veld. Door muzikanten die van een uitdaging houden met een bepaald niveau samen te brengen kun je een fantastisch avondvullend programma verzorgen. Om muziekverenigingen niet in het vaarwater te zitten is juist gekozen om eens per jaar een groot concert te geven met een bekende (streektaal) artiest in een theater. Hier kan samenspel ervaring worden opgedaan in een ongedwongen en plezierige setting. Daarnaast heeft het een educatief tintje en vergroot het de onderlinge verbondenheid.

Bedenker en projectleider Jan Willem Dekker liep al enkele jaren met het idee rond. Hij vormt samen met dirigent Jaap Musschenga en Albert Kruize het team van het projectorkest.

‘We hebben de taken onderling goed verdeeld en doen zelf alles van voorbereidingen tot de evaluatie na het concert. We hadden met de 1e editie gehoopt op veel muzikanten vanuit veel verenigingen uit Groningen en Drenthe. En dat is ook uitgekomen. We hebben hiermee de toon gezet. Nu houden we de kwaliteit en de professionaliteit van het orkest vast. Op dit moment vinden er al gesprekken plaats voor een 3e editie ergens in een theater in Groningen of Drenthe,’ aldus het team van Orkest op maat!

Voor orkestinformatie en theatertickets kunt u kijken op www.orkestopmaat.nl, indien u als eerste op de hoogte gehouden wilt worden kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief op de website.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button