Gemeente

Bewonersavond over de aardgasvrije toekomst van Nieuwolda en Wagenborgen

Nieuwolda – Dinsdagavond 26 november zijn de inwoners uit Wagenborgen geïnformeerd over de voortgang van het project ‘Nieuwborgen’. In een goed gevulde sporthal kwamen bijna 200 inwoners bij elkaar om te praten over het plan en om hun mening te geven over de ideeën die er tot nu toe liggen.

- advertentie - 

Na een eerste algemene uitleg konden er vragen gesteld worden aan de aanwezig experts. Vragen die onder andere voorbij kwamen, waren: wat is groen gas, hoe werkt een mestvergister, hoe zit het met de leveringszekerheid van het gas, wat is een coöperatie precies en hoe werk dat?

Veel vragen zijn direct beantwoord, maar er zijn ook nog zaken die verder onderzocht moeten worden. Het is nadrukkelijk de bedoeling om dit samen met de inwoners van beide dorpen te doen. Uiteindelijk beslist u namelijk zelf of u mee wilt doen of niet.

Het project staat nog aan het begin en daarom zijn alle kansen, risico’s en voorwaarden die u tijdens de bijeenkomst heeft genoemd opgeschreven, zodat de organisatie hier rekening mee kan houden tijdens de verdere uitwerking van de plannen.

Aan het eind van de avond kon gezegd worden dat Wagenborgen positief kritisch tegenover de plannen staat en er nog een vervolg moet komen op deze avond.

Meer informatie over het project ‘Nieuwborgen’ kunt u vinden op de website www.nieuwborgen.net. Onder het kopje ‘Vraag & Antwoord’ vindt u antwoord op de meestgestelde vragen.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Open chat
Tip ons!