Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

25 jaar Radio Winschoten: Radio Winschoten en de Radio Viviana connectie

- advertentie -

Winschoten – In deze reeks over 25 jaar Radio Winschoten staan we later even stil bij de vervolgactiviteiten van   voormalige radiocollega’s.

- advertentie -

Vandaag echter aandacht voor de oorsprong van onze omroep en dat begon allemaal bij de ziekenomroep van het St. Lukasziekenhuis in Winschoten. Deze ziekenomroep –die overigens nog steeds bestaat- ging door het leven onder de naam Radio Viviana.

Een paar weken terug werd er op de inhoud van deze rubriek gereageerd door Gerda Lewis-van der Laan helemaal uit het Canadeese Winnipeg. Gerda heeft veel leuke herinneringen aan Viviana en vroeg om foto’s.

Ook werd gereageerd door Ariena Smit, zus van de helaas veel te vroeg overleden Peter de Bruijne. Ook zij vraagt zich af of er foto’s uit de Viviana tijd beschikbaar zijn.

Welnu later in deze editie wat foto’s waarmee we een klein beetje aan die vraag kunnen voldoen. Helaas was de oogst in ons archief beperkt.

Maar eerst even over de connectie Viviana-Radio Winschoten. In 1987 besloot de senaat ja te zeggen tegen de mogelijkheid tot het oprichten van lokale omroepen. Binnen Viviana werd dat signaal opgepakt. Wiebe Klijnstra, Bert Smit, Wessel Gernaat en ondergetekende stelden voor de ziekenomroep “om te bouwen” tot een lokale omroep. In dat plan konden de gasten in het ziekenhuis nog steeds worden bediend en werd het daarnaast mogelijk om alle inwoners van Winschoten te voorzien van broodnodige informatie.

Groot bijkomend voordeel was de aanwezigheid van een volledig ingerichte radiostudio met

Alleen maar winnaars zou je denken. Maar nee, een aanmerkelijk deel van de  Viviana medewerkers had daar om allerlei redenen geen trek in. Dat leidde zelfs tot een vroegtijdig afscheid van de genoemde initiatiefnemers. Waar dat toe leidde is inmiddels breed uitgemeten in deze rubriek.

Nog steeds, in mijn optiek, een gemiste kans, omdat in de jaren daarna bleek dat de ziekenomroep een uitstekende voedingsbodem was voor toekomstige radiotalenten.

Tot zover de terugblik. De rest van dit artikel bestaat uit een aantal persberichten en foto’s die in ieder geval een beeld geven van de ziekenomroep uit die tijd. De “sportieve”foto’s” betreffen het jaarlijkse bedrijven volleybaltoernooi, waar Viviana ook met een team aan deel nam. Op deze foto’s treffen we zowel Siemon de Vries als Per de Bruijne aan, waarmee we een beetje aan de verzoeken hebben voldaan.Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar jankeitz@gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button