Algemeen

Inwoner Oldambt ontvangt gemiddeld 5,2 kerstkaarten

- advertentie -

Oldambt – In de gemeente Oldambt kan men dit jaar bovengemiddeld veel kerstkaarten verwachten, namelijk gemiddeld 5,2 kaarten per inwoner. Dit aantal ligt een stukje hoger dan het landelijke gemiddelde van 4,4 kerstkaarten per persoon. Dit blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten.

- advertentie -

Waar gaan de kaarten in Groningen naar toe
De meeste kerstkaarten in Groningen worden bezorgd in de gemeente Veendam. Hier kunnen de inwoners zelfs gemiddeld 5,6 kaarten verwachten. De top 5 bestemmingen van kerstkaarten in de provincie Groningen is:

1. Veendam (met gemiddeld 5,6 kerstkaarten per inwoner)
2. Westerkwartier (met gemiddeld 5,4 kerstkaarten per inwoner)
3. Oldambt (met gemiddeld 5,2 kerstkaarten per inwoner)
4. Ten Boer (met gemiddeld 5,2 kerstkaarten per inwoner)
5. Leek (met gemiddeld 5,1 kerstkaarten per inwoner)

De meeste kaarten in Nederland worden bezorgd in het Zuid-Hollandse Westvoorne. Westvoorne is daarmee dé kerstkaarten-gemeente van Nederland. Inwoners van deze gemeente ontvangen veruit de meeste kerstkaarten, namelijk gemiddeld 9,3 per inwoner.

Veel kerstkaarten naar Groningen
In vergelijking met andere provincies ontvangen de inwoners van Groningen relatief veel kerstkaarten (4,8). Landelijk gezien staat Groningen zelfs op de derde plaats. Koploper is Drenthe met 5,1 kerstkaarten per inwoner. Zeeland staat volgt met 4,9 kerstkaarten. Minder bedeeld zijn de inwoners van hekkensluiter Overijssel met gemiddeld 3,7 kerstkaarten per inwoner.

Bekijk hier het volledige kerstkaartenonderzoek voor de landelijke ranglijst en nog meer feitjes rondom kerstkaarten.

Nederlanders vaker op tijd met versturen van kerstkaarten
Opvallend is ook dat we vaker op tijd zijn met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45%. In de aanloop naar kerst is geen daling terug te zien. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 18 december.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button