CultuurOp stap

Kerstconcert in kerkje Finsterwolde

Finsterwolde – Leerlingen en docenten van Kunstencentrum De Klinker treden samen op in het sfeervolle Stefanuskerkje in Finsterwolde. Aan het kerstconcert doen het barokensemble o.l.v. muziekdocent Vincent van Ballegooijen, het blokfluitensemble o.l.v. docente Marianne Heeres en het zangensemble én projectkoor o.l.v. zangdocent Douwe Kamminga mee. Het concert vindt plaats op donderdag 12 december om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

- advertentie - 

In het barokensemble spelen instrumentalisten die hun instrument goed beheersen. Ze spelen stukken uit de hele barokperiode van Corelli, Bach, Vivaldi, etc. Het blokfluitensemble bespeelt alle soorten blokfluiten, van de grote contrabas tot de bekende sopraan en de kleine sopranino. De muziek is heel divers: barokmuziek, tango’s, 16e-eeuwse consortmuziek, volksmuziek uit allerlei windstreken, etc. Het zangensemble én het projectkoor laten horen wat ze vocaal kunnen. Dit doen zij onder begeleiding van docent Jeroen Jongejan op piano.

De diverse ensembles, waarin zowel beginnende als gevorderde leerlingen van het Kunstencentrum spelen, geven een gevarieerd kerstconcert waarbij diverse bekende Engelstalige Christmas Carols voorbij komen.

Iedereen is van harte welkom tijdens deze muzikale avond.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close