Sport

RUN-winnares Hinke Schokker geschorst vanwege vermeend dopinggebruik

- advertentie -

Winschoten – In 2018 won ze onverwacht de 100-kilometer ultraloop van de RUN Winschoten, echter zonder licentie, waardoor Sameena van der Meijden er met de prijs voor Nederlands Kampioen vandoor ging. Afgelopen jaar waren alle papieren in orde en was Schokker wederom de snelste in 7.34.01. Nu beschuldigt de Atletiek Unie haar vanwege vermeend dopinggebruik.

- advertentie -

Dit houdt in dat haar naam uit alle statistieken wordt geschrapt. Haar Nederlands record is ook niet meer geldig en ze is 4 jaar geschorst wat inhoudt dat ze in die periode niet in verenigingsverband een sport mag beoefenen. Naast het hardlopen in Hinke Schokker actief in de paardensport, maar ook daar mag ze geen wedstrijden meer rijden.

Hinke zegt hierover zelf op haar website: “Dit ene telefoontje heeft alles op zijn kop gezet. Ik dacht eerst dat het mee viel. Dat het rechtgezet moest worden en dat het dan wel goed zou komen en ik alles achter me kon laten. Inmiddels zijn we 2 maanden verder, 15.000 euro lichter en heel veel kopzorgen rijker. En ik denk niet meer dat het goed komt.”

Het einde
Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen kondigt ze verder aan te zullen stoppen met hardlopen:
“De dingen die ik zo leuk vond om te doen, zijn mij nu verboden. Ik mag niet alleen geen wedstrijden meer lopen, ik mag aan geen enkele sport meer mee doen, in verenigingsverband. Ik mag op maandag niet meer naar de paardrijles. Ik mag niet meer aan paardrijwedstrijden mee doen. Ik mag nergens ter wereld nog mee doen aan een wedstrijd van welke sport dan ook. Ik mag niet meer in de buurt komen van een atletiekbaan. Ik mag zelfs niet als vrijwilliger helpen bij een evenement. Van de hoek waar ik steun had verwacht, was het enige dat ik te horen kreeg, een droge melding dat ik mijn medaille van het NK moet inleveren. En, oh ja, dat Nederlands record, dat is ook niet meer geldig. En als we dan toch bezig zijn: je naam wordt in zijn geheel uit de uitslagen geschrapt. Ik ben als een crimineel behandeld. Waar ik eerst dacht het recht te zetten en mijn onschuld te bewijzen, denk ik nu: zoek het uit. Vlieg de boom in. Ik ga mij niet meer verdedigen voor iets wat ik niet gedaan heb. Ik stop met lopen.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button