Op stap

Veel mensen bezoeken fakkeltocht en voorstelling in Beerta

- advertentie -

Beerta – De organisatiecommissie van Dickens Day Beerta van Dorpsbelangen bood afgelopen zaterdag vanwege het 10-jarig jubileum een extra voorstelling aan in de prachtige Bartholomeuskerk. Dit om alvast in de stemming te komen voor Dickens Day. Verteller Gery Groot Zwaaftink vertelde het wereldberoemde verhaal van Charles Dickens.

- advertentie -

Lees ook: Bezoekers enthousiast na 10e editie Dickens Day Beerta

Over de gierige vrek Scrooge die in het verleden, heden en toekomst ziet wie hij was, wie hij is en wat er van hem zal worden als hij zijn leven niet gaat veranderen. Een kerstverhaal van alle tijden. De kerk ging om 16.30 uur open en er was onder andere koffie, thee, fris en glühwein verkrijgbaar. De toegang was gratis. De aanwezige bewoners van Beerta luisterden aandachtig naar het verhaal.

Ook werd er weer de jaarlijkse fakkeloptocht gehouden. Om 18.45 uur begon het op het Vredesplein (het Dickensplein). Daar stonden vuurkorven en werden de fakkels uitgedeeld. Kinderen mochten uiteraard ook een lampion meenemen.

Om 19.00 uur begon de fakkeloptocht onder begeleiding van muziek. Lange rij bewoners van oud en jong liepen mee met deze sfeervolle wandeling. De tocht eindigde op het Vredesplein met muziek. Ook was er koffie, warme chocolademelk en glühwein verkrijgbaar. Kortom: Een gezellige wandeling.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button