Algemeen

Wonderfoon voor bewoners De Tjamme

- advertentie -

Beerta – De Wonderfoon is een oude PTT telefoon die is omgebouwd tot mini-jukebox met behulp van een Raspberry Pi. Als je de hoorn van de haak neemt hoor je de kiestoon en als je daarna een nummer kiest tussen de 0 en de 9 hoor je vervolgens een muziekje.

- advertentie -

De naam “Wonderfoon” is bedacht door verzorgers die ouderen met dementie begeleiden. In de telefoon zitten 10 muziekjes uit hun verleden, van Wim Sonneveld als Nikkelen Nelis tot Tom Manders als Dorus. Die muziek, samen met een apparaat dat ook uit hun verleden komt, blijkt een mooi middel om deze ouderen te activeren, rust te geven en ook soms te emotioneren. Een wonderbaarlijke telefoon zogezegd.

De Wonderfoon werd vanmiddag aangeboden door Stichting Dichte Knip .Bewoners van het verpleegcentrum De Tjamme konden dit beurtelings uit proberen. Daar stonden liedjes op zoals “De kat van Ome Willem” van Wim Sonneveld en ”Er zaten twee motten in een oude jas” van Doris. De bewoners vonden het erg leuk en herkenden de liedjes. Onder het genot ven een kopje koffie en thee met wat lekkers erbij werd er naar de Wonderfoon geluisterd.

Foto’s: Trijntje Timmer/OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button