Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Na 13 jaar groen licht voor Wereldbazar in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Dinsdagochtend heeft de Raad van State bekend gemaakt dat de Wereldbazar aan de Papierbaan in Winschoten er mag komen. De bazar mag worden gebouwd aan de noordzijde van de rivier de Rensel op het bedrijventerrein Reiderland.

- advertentie -

Het wordt een gebouw met drie lagen, met elk een vloeroppervlak van 19.000 m², met op de onderste laag een parkeergarage en op de tweede en derde bouwlaag een markt die plaats gaat bieden aan ongeveer 550 marktstands, met daarin hoofdzakelijk exotische en oosterse producten .

Winkeliers vrezen dat door de komst van de Wereldbazar leegstand in het centrum van Winschoten in de hand wordt gewerkt. De Raad van State deelt deze angst niet. Dat staan de regels namelijk niet toe, zo oordeelt het hoogste bestuursrechtscollege.

Beperkt open
In de planregels is bepaald dat de Wereldbazar open is op de zaterdag, zondag en de feestdagen tussen 07:00 uur en 19:00 uur. Verwacht wordt dat de Wereldbazar ieder weekend ongeveer 14.000 bezoekers zal trekken.

Wat wordt de Wereldbazar?
De Wereldbazar wordt een overdekte markt met 42.000m2 aan vloeroppervlakte: een wereld aan producten binnen handbereik. Van oosterse kruiden tot kaftans, van nagelstudio tot naaiatelier. Winkel na winkel treft u aan op deze gezellige markt die van alle markten thuis is.

Ruim 550 ondernemers staan u met producten en advies op te wachten. Ook kunt u gezellig een versnapering of iets lekkers eten in een van de tien horecazaken. Van oer-Hollands tot lekker exotisch, voor elk wat wils. Koffie en thee voor 1 euro. Geen entree- of parkeergelden, het geld dat u anders aan entree kwijt bent kunt u op de markt uitgeven. Het project is dan ook vergelijkbaar met de ‘Oosterse markt’ van de (Beverwijkse) Bazaar. Een leisure functie. De marktwerking is hetzelfde alleen zal bij dit project de nadruk komen te liggen op het creëren van arbeidsplaatsen en het versterken van de bestaande voorzieningen.

“Aan zowel de arbeidsplaatsen als de uitgaansgelegenheid is grote behoefte in het noordoosten van Groningen vandaar dat we het project juist in de gemeente Oldambt hebben willen vestigen.” schrijft Petra van Gaanderen, directeur van de Wereldbazar.

Klik hier voor de volledige uitspraak
Lees hier ons dossier over de Wereldbazar.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button