Sport

Druk bezochte receptie 60 Jaar GZVW

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag 21 december vierde de Gecombineerde Zwem Vereniging Winschoten officieel haar 60 jarige verjaardag. Op 21 december 1959 fuseerden ZCW Winschoten met de Otter die enkele jaren eerder opgegaan was met de Haai uit Scheemda.

- advertentie -

GZVW groeide uit naar een prachtige vereniging met op haar hoogte punt bijna 1000 leden waarmee het de 6de vereniging, qua ledental, van Nederland was. Groot waren ook de sportieve prestaties; het wedstrijdzwemmen bracht Nederlandse- en Speedo jeugdkampioenen voort en vele kring- en district records. Op waterpologebied werd er vele jaren op bondsniveau gespeeld. In de loop der jaren werden er tevens vele wedstrijden en toernooien in het buitenland gespeeld waar de jeugd en trainers/begeleiders prachtige herinneringen aan over hebben gehouden.

Het was dan ook een geweldige waardering richting de huidige generatie en bestuurders dat veel oud bestuurders, inmiddels velen verhuisd in het hele land, de moeite hadden genomen om elkaar de hand te schudden en oude herinneringen van weleer op te halen. Mw. Marty van Royen Glazenburg was het oudste aanwezige bestuurslid (1964), ze was met haar man Siep van Royen, trainer van een zeer succesvolle zwemgeneratie, andere oud trainers en oud voorzitters zoals o.a. Kris Verver, Abel Brink, Jaap Delger, Kees Bonthond en Ida de Roest die de felicitaties overbrachten aan het huidige bestuur.

Voorzitter Harm Stel was zeer in zijn nopjes met het reilen en zeilen van de gezonde verenging, iets wat nog eens onderstreept werd door de woorden van Wethouder Wünker, die als oud lid van GZVW nog eens aanhaalde welke prachtige herinneringen hij bijvoorbeeld had aan wedstrijden in Berlijn.

De jeugd/leden genoten tijdens de receptie volop van het vrij zwemmen onder het genot van een mooi muziekje, hapje en een drankje. Na een gezellige leden BBQ, op 31 augustus in zwembad de Ringberg in Scheemda, tal van wedstrijden en toernooien was dit, op het Kerstwaterpolo toernooi op zondag 22 december na, de afsluiting van een geslaagd jubileum jaar.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button