Algemeen

Veel steun voor medewerker Ommelander Ziekenhuis ‘Help Johan thuis wonen’

- advertentie -

Scheemda Zaterdag 27 april 2019 begon als een gewone dag voor Johan Schanssema, tot hij aan het einde van de ochtend zich plotseling niet goed voelde. Er werd 112 gebeld en met spoed is Johan naar het ziekenhuis gebracht. Al snel bleek dat Johan een hersenbloeding had. De eerste weken waren kritiek, de bloeding was lastig te stoppen en er kwamen complicaties bij. Na een aantal maanden in het Martini ziekenhuis gelegen te hebben, is hij naar Beatrixoord gegaan om daar te revalideren.

- advertentie -

Door de hersenbloeding is Johan halfzijdig verlamd. Ook is het lastig voor hem om uit zijn woorden te komen. Sinds kort is Johan uitbehandeld in het Beatrixoord en verblijft hij helaas in een verzorgingstehuis. Alleen in het weekend kan hij naar huis.

Johan zou het liefst volledig thuis willen wonen, echter is het huis hier op dit moment niet geschikt voor. Om het thuis leefbaar voor Johan te maken, moeten er verschillende aanpassingen aan het huis plaatsvinden, zodat hij zich door het huis kan bewegen in een rolstoel. Ook zou er een stuk bij het huis moeten worden aangebouwd, voor een aangepaste badkamer. Er moeten diverse hulpmiddelen komen, zodat Johan weer wat zelfstandig bepaalde dingen kan gaan doen in huis. Ook is er een andere auto nodig zodat z’n vrouw Tineke samen met hem onderweg kan.

Er moet nog zoveel gebeuren op korte termijn om het leven voor Johan weer leefbaar te maken thuis. Een klein gedeelte hiervan zal vergoed worden door het WMO, maar het grootste deel niet.

Johan heeft zelf jaren lang in het ziekenhuis gewerkt en is altijd zorgzaam geweest naar alle mensen om hem heen. Hij was actief bij diverse verenigingen, niets was hem te veel. Hij stond altijd voor iedereen klaar.

De familie hoopt dat een ieder iets terug wil doen voor Johan. “Wij hopen dat jullie nu iets terug willen doen voor Johan in de vorm van een donatie zodat Johan weer thuis kan gaan wonen. Alvast heel veel dank”

Doneren kan via de volgende link: Help Johan weer thuis wonen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button