Gemeente

Burgemeester Sikkema overhandigd carbidoordoppen aan de BOCK

Oldambt – Carbidschieten is een prachtige traditie die zorgt voor gezelligheid tijdens de jaarwisseling. “Met de BOCK-campagne willen we een bijdrage leveren om de traditie van carbidschieten op een leuke en veilige wijze in stand te houden. Daarom doen wij altijd mee aan de ‘Wie is de BOCK?’-campagne, die is gericht op veilig carbidschieten.” schrijft de gemeente op hun Facebookpagina.

- advertentie - 

BOCK staat voor Bewust Oplettende Carbid Knaller. Dit is de persoon die aandacht heeft voor de veiligheid bij en rondom de traditie van carbidschieten. Voor Jongeren Oostwold was dat Danny van Lang. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema reikte afgelopen week speciale carbidoordoppen aan hem uit.

Iedereen die een vergunning voor carbidschieten heeft aangevraagd heeft dezelfde oordoppen thuis ontvangen.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button