Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Video

Vuurwerkverkoop van start: veel Nederlanders halen vuurwerk over de grens (video)

- advertentie -

Bunde (D) – De eerste vuurwerkliefhebbers stonden vanmorgen vroeg naast hun bed. Vandaag is de eerste dag van dit jaar dat vuurwerk verkocht mag worden. Niet iedereen haalt zijn of haar vuurwerk in Nederland. Zodra de kerstdagen voorbij zijn, komt er doorgaans een bijzondere trekbeweging op gang: hordes Nederlanders gaan vuurwerk kopen in Duitsland.

- advertentie -

De vestigingen van Aldi en Lidl in het Duitse Bunde, net over de grens bij Bad Nieuweschans, zijn populair. Veel Nederlanders slaan daar hun slag. Om 07.00 uur zaterdagochtend stonden er forse rijen voor de supermarkten. Wie na het lezen van dit bericht bang is achter het net te vissen heeft het mis, de supermarkten hebben doorgaans voldoende voorraad om de gehele verkoopperiode vuurwerk in de schappen te kunnen leggen.

Wie een partij Duits vuurwerk heeft bemachtigd, moet nog een hobbel nemen: het smokkelen van de goederen naar Nederland. De vuurwerkverkoop is zaterdag ook in Nederland begonnen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button