Incidenten

Stuurgroep Niezijl: “Hinderen van ambulance was niet doelbewust”

- advertentie -

Scheemda – Stuurgroep Niezijl heeft onlangs de ambulancedienst van Hoogezand bezocht. Dit deden zij om te praten over de vervelende situatie wat zich heeft voorgedaan op de A7 tijdens de actie van de boeren.

- advertentie -

Een 17-jarige jongeman uit de gemeente Westerkwartier, tevens bestuurder van een trekker, werd er van verdacht een ambulance te hebben gehinderd op de A7 tussen Beerta en Scheemda. De ambulance vervoerde een patiënt en had het zwaailicht aan.

Volgens de Stuurgroep uit Niezijl is het niks meer dan een samenloop van omstandigheden. “Het was dus zeker niet doelbewust hinderen. Er is dus ook geen aangifte gedaan door de ambulance medewerker.” schrijft Harry namens de Stuurgroep op Facebook. “Zo los je misverstanden op.”

Aanhouding
Toen de ambulancechauffeur de landbouwvoertuigen wilde passeren werd deze volgens eerste berichtgeving gehinderd en kon door hard te remmen een aanrijding voorkomen. Later die avond is de 17-jarige jongeman aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit incident.

De ambulancemedewerker heeft later besloten om geen aangifte te doen. Voor de politie is de zaak daarmee afgerond.

Lees meer:
Geen zaak tegen trekkerbestuurder(17) na hinderen ambulance
17-jarige tractorbestuurder aangehouden wegens hinderen ambulance

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button