Gemeente

Burgemeester Cora Yfke: “Prettige jaarwisseling in Oldambt!”

- advertentie -

Nog even en we luiden het nieuwe jaar in. Voor mij, als burgemeester, de eerste jaarwisseling in onze gemeente. We maken ons op om het oude jaar achter ons te laten en het nieuwe jaar in te luiden. Voor sommigen betekent dat een groot feest, terwijl anderen liever thuis de rust opzoeken of misschien wel aan het werk zijn. Dat is natuurlijk allemaal prima, als we maar een beetje rekening met elkaar houden.

- advertentie -

Terugkijkend naar de afgelopen jaren verloopt de jaarwisseling in Oldambt gelukkig meestal rustig. Dat is vooral te danken aan oplettende en sociale inwoners. Samen draagt u zorg voor elkaar en voor uw omgeving. Wat ook bijdraagt is de voorlichting aan middelbare scholieren over onder andere vuurwerk. En de BOCK-campagne (Bewust Oplettende Carbid Knaller). Door dit initiatief van het Brandwondencentrum, is het aantal carbidslachtoffers de afgelopen jaren sterk gedaald.

Ondanks dat er zoveel goed gaat, blijft het toch altijd goed om waakzaam te zijn en een oogje in het zeil te houden in de buurt. Ongeregeldheden en overlast meldt u bij de politie.

Tot slot nog een woord van waardering voor de vele professionals tijdens de jaarwisseling in touw zijn. Ze doen dit tenslotte voor ons allemaal! Daarom; geef alle hulpverleners, brandweer, politie, ambulancepersoneel, medewerkers van de gemeente, medewerkers in de zorg en alle anderen die met oud en nieuw werken, de ruimte om hun werk veilig te kunnen doen. Of u het nu viert of niet, of misschien wel aan het werk bent; ik wens u allen een prettige jaarwisseling en alle goeds voor 2020!

Cora Yfke Sikkema
burgemeester van Oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button