Algemeen

KNMI verhoogt weeralarm naar code oranje

- advertentie -

Noord Nederland – Het KNMI heeft voor de provincies in Noord-Nederland het weeralarm code geel opgeschaald naar code oranje. Dit vanwege de zeer dichte mist die momenteel voor gevaarlijke rijomstandigheden zorgt en plaatselijk zicht tot maximaal 5 meter.

- advertentie -

Vanaf de jaarwisseling lopen de zichten plaatselijk nog verder terug vanwege de (kruit)dampen die langer blijven hangen. Vanaf de tweede helft van de nacht lopen de zichten iets op, maar dichte mist blijft zeer waarschijnlijk. Pas overdag worden de zichten geleidelijk beter.

In het zuiden blijven de zichten over het algemeen een stuk beter.

Nieuwjaarsdag
Op nieuwjaarsdag zal de mist geleidelijk oplossen maar kan op sommige plaatsen hardnekkig zijn.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button