Weerbericht

Zeer dichte mist tijdens de jaarwisseling. Politie ‘Ga alleen de weg op als het echt nodig is’

- advertentie -

Landelijk – De politie en ANWB waarschuwen mensen die vanavond en vannacht de weg op willen voor zeer slecht zicht en gevaarlijke rijomstandigheden door mist en (kruit)dampen. Het zicht kan teruglopen tot slechts enkele meters, aldus het KNMI die voor de komende nacht code geel afgegeven heeft.

- advertentie -

Bij mist tijdens de jaarwisseling blijven (kruit)dampen langer hangen. Hierdoor kan zeer dichte mist ontstaan met een zicht van minder dan 50 meter. Zeer lokaal kan het zicht zelfs teruglopen tot ca. 10 meter.

Tips
Een aantal tips namens de politie: Blijf, als dat kan, binnen. Ga alleen de weg op als het echt nodig is. Gebruik de juiste verlichting, matig je snelheid en houd voldoende afstand. Houd de weerberichten in de gaten en check eventuele verkeersinformatie.

Nieuwjaarsdag
Op nieuwjaarsdag zal de mist geleidelijk oplossen maar kan op sommige plaatsen hardnekkig zijn.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button