Algemeen

De Hollandsche Molen pleit voor vuurwerkvrije zones rond molens

- advertentie -

Winschoten – De Hollandsche Molen wil dat er voor de volgende jaarwisseling serieus werk wordt gemaakt van het instellen van vuurwerkvrije zones rond molens. Dit naar aanleiding van de twee ernstige molenbranden die rond de afgelopen jaarwisseling plaatsvonden. Het is voor bijna 100 % duidelijk dat beide branden werden veroorzaakt door het afsteken van vuurwerk.

- advertentie -

De vereniging De Hollandsche Molen heeft afgelopen jaar onderzoek verricht naar hoe het is gesteld met de vuurwerkvrije zones rond molens in ons land. Daaruit bleek onder meer dat er weinig gemeenten zijn die dit hebben geregeld.

In Winschoten staan drie monumentale molens. Daarnaast staan er in Oldambt nog vijf molens: in Nieuw-Scheemda, ‘t Waar, Heiligerlee en in Ganzedijk.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button