Weerbericht

Kerstvakantie sluit zacht en wisselvallig af

- advertentie -

Landelijk – Januari is begonnen, maar de winter is nog ver weg. In het laatste weekend van de kerstvakantie is het bewolkt met vrijdag regen. Zaterdag trekken buien over het land, maar zondag blijft het droog. De temperatuur ligt in het eerste weekend van januari tussen 7 en 9 graden.

- advertentie -

De kerstvakantie gaat het laatste weekend in met regen. Na deze grijze en vrij koude donderdag stijgt de temperatuur vanavond en vannacht geleidelijk verder naar uiteindelijk 9-11 graden vrijdagochtend. Daarbij neemt vannacht de kans op regen toe. Morgen wordt een natte dag met regelmatig regen. Toch zijn er ook droge perioden en met wat geluk is in het zuidoosten de zon nog even te zien.

Later op de dag klaart het vanuit het noordwesten op en wordt het droog. De temperatuur daalt naar 3-6 graden. Zaterdag trekken wolkenvelden over het land en komt het tot enkele buien. De meeste buien worden in het noorden en oosten verwacht. Tussen de buien door schijnt ook af en toe de zon en later op de dag wordt het aandeel van de zon groter. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden, maar door een matige tot vrij krachtige westen- tot noordwestenwind voelt het kouder aan met een gevoelstemperatuur van 2-5 graden.

Droge, maar regionaal grijze zondag
Zondag wordt een droge, maar grijze dag met in de ochtend op veel plaatsen mist. De mist verdwijnt langzaam. Regionaal en dan zeker landinwaarts kan het lang mistig blijven. In het westen breekt de zon door en stijgt het kwik naar een graad of 7. In mistige gebieden wordt het niet veel warmer dan een graad of 3.

Volgende week neemt de wind in kracht toe en wordt het wisselvalliger. De temperatuur komt op een hoger niveau uit en stijgt halverwege de week naar 9-12 graden. Daarmee is het duidelijk zachter dan de 4-6 graden die gebruikelijk is voor de tijd van het jaar.

Bron: Weeronline

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button