Sport

Vernielingen aan kunstgrasvelden bij voebalvereniging WVV

Winschoten – “We worden de laatste tijd veelvuldig geconfronteerd met vernieling aan het kunstgrasveld. Zo is er een beugel van een doel afgebroken, zijn diverse netten vernield en is er een groot aantal brandplekken in het veld gevonden.” dat meldt het bestuur van Winschoter Voetbal Vereniging (WVV) op hun website.

- advertentie - 

Deze brandplekken worden volgens de vereniging veroorzaakt door vuurwerk of worden doelbewust toegebracht met spuitbussen. Daarnaast is ook het hekwerk rondom het terrein vernield.

De financiële schade van deze vernielingen bedraagt duizenden euro’s. “Daarnaast lopen we het risico dat veld 2 niet meer voor wedstrijden of trainingen gebruikt kan worden. Voor onze vereniging drukt dit zwaar op de begroting en het geld dat aan herstel en reparaties uitgegeven wordt kan niet aan andere activiteiten of middelen besteed worden.” aldus de vereniging.

Aangiftes
“Van iedere vernieling wordt aangifte gedaan bij de politie en we zullen alles in het werk stellen om de schade op de daders te verhalen.” zegt het bestuur. “We vragen iedereen waakzaam te zijn om vernielingen te voorkomen. Mocht je ons dichter bij de daders kunnen brengen, schroom dan niet je te melden bij de politie of bij het bestuur.”

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button