Cultuur

Stroatklinkers festival XL Vol. 3

Winschoten – Vijf mannen rond één microfoon met heerlijke (meest) Groningstalige liedjes. De Stroatklinkers weten altijd en overal een feestje te bouwen! Voor dit festival heeft frontman Bob Heidema een aantal Groninger bands uitgenodigd die op dit festival helemaal thuishoren. Zo is de Groninger troebadoer Erwin de Vries samen met zijn vaste band De Zunderlingen present, alsook Irene Wilkens & Sikkom Kult en de mannen van VanDeStraat. Het festival kunt u op zaterdag 11 januari beleven in De Klinker.

- advertentie - 

De Stroatklinkers spelen voornamelijk bluegrass muziek. Dit is akoestische countrymuziek waarin doorgaans gitaar, banjo, mandoline, viool en contrabas een hoofdrol spelen, maar bij de Stroatklinkers is de accordeon eraan toegevoegd. Mede hierdoor en door de Groningstalige teksten, naast het Nederlandse en Engelse repertoire, heeft de groep een eigen stijl ontwikkeld.

De Groningstalige zanger Erwin de Vries treedt al meer dan 25 jaar op met zijn herkenbare muziek. Liedjes als Doe, Maffiosa (Blief mit dien poten van mie Poedie!), Widde Hoeske Leutje Ulsda zijn een ieder wel bekend. Hij is samen met zijn vaste band De Zunderlingen present op het Stroatklinkers festival.

Irene Wilkens & Sikkom Kult treedt voor u op met haar mooie Groningstalige liedjes zoals ‘Nog ainmoal daanzen mit die’. Eén van de hits van de CD Sikkom Kult die uitkwam begin 2018. Irene is regelmatig te horen op radio Noord. Dit laatste geldt ook voor de mannen van VanDeStraat. De band wordt gezien als een nieuwe frisse wind door de Groningse muziekscene met popliedjes op z’n Gronings. Waar de mannen VanDeStraat optreden is het vrolijkheid alom.

Bent u liefhebber van Groninger streektaal en wilt u dit optreden niet missen? Kaarten voor de voorstelling zijn te bestellen via www.indeklinker.nl of de theaterkassa (0597-700270).

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button