Video

Scheemder drone piloot brengt schoonheid natuur in beeld

- advertentie -

Scheemda – Het filmen met een drone geeft een machtig gevoel. Door de combinatie van mooie beelden begeleid door de juiste muziek kun je een imponerend effect creëren, bijna episch. Hier haal ik ontzettend veel energie uit.

- advertentie -

Mijn naam is Marx Meinen. 30 jaar en kom uit Scheemda. Inmiddels vlieg en film ik al ruim vier jaar met mijn drone en inmiddels ook met vaste camera.

Altijd was ik al gefascineerd van de indrukwekkende beelden van documentaires zoals Life en Planet Earth. De beelden geïllustreerd door de prachtige muziek maakten veel indruk op mij; ik was verkocht! Vroeg of laat zou ik hier ook iets mee gaan doen. Toen de drone zo’n drie tot vier jaar terug stevig in opmars begon te komen was dit het moment om er ook één te gaan aanschaffen.

Ik ben in 2016 begonnen met een DJI Phantom 3 Standard met 2.7k camera. Het budgetmodel van de Phantom 3-serie van het merk DJI. Goed genoeg om mee te oefenen en semi-professionele opnames mee te maken. Al snel kreeg ik de smaak te pakken.

Ik ging mijn drone inruilen voor een beter model en kocht een professionele drone; een DJI Mavic Pro met 4k camera en een gewicht van 743 gram. Behoorlijk licht dus. Sterker nog; een drone die je kunt opvouwen! Ideaal tijdens wandeltochten, je tovert hem zo uit je rugtas en laat hem in no-time opstijgen.

Het actief op zoek gaan naar dé ultieme filmlocaties, het regisseren en de post-productie (montage) doe ik allemaal zelf. Mijn doel is het onder de aandacht brengen van de schoonheid van onze natuur en mensen bewust maken van de kwetsbaarheid. Tegelijkertijd wil ik de mensen uitnodigen de plekken te bezoeken.

Kortgeleden heb ik mijn apparatuur aangevuld met een DJI Osmo Pocket. Een vaste camera met een 3-assige gimbal (net als mijn drone) om ook vanaf de vaste grond stabiele opnames te kunnen maken. Op die manier kan ik dus lucht én grondopnames combineren in mijn films. Daarnaast ben ik op het moment bezig met het behalen van mijn ROC-Light. Met dit certificaat mag ik mijzelf officieel drone piloot noemen en maakt het zakelijk interessant, aangezien ik bijna wekelijks wordt benaderd door potentiële opdrachtgevers.

Check mijn Facebookpagina voor meer achtergrondinformatie en mijn eerder verschenen films.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button