Gemeente

Wethouder Boon opent verfraaiing bij Bad Nieuweschans

Bad Nieuweschans – Wethouder Bard Boon heeft in aanwezigheid van een delegatie van Dorpsbelangen, Spie, en Afeer en enkele afgevaardigden uit de gemeente het project van ‘Buitenruimte’ de opknapbeurt met ledverlichting en schilderwerk , vrijdagmiddag geopend. Enkele weken geleden zou dit ook hebben plaatsgevonden, maar door ernstig vandalisme, zowel aan het elektriciteitsnetwerk als met het bekladden van de geschilderde pilaren, kon dit toen niet doorgaan.

- advertentie - 

Foto: BNSnieuws.nl (Lees verder onder de foto)

Nu was alles keurig in orde en iedereen is tevreden over het resultaat. Blauwe ledverlichting, niet te fel, symboliseert Bad Nieuweschans, als waterdorp, zowel doordat van oorsprong aan de Dollard heeft gelegen en nu met de Westerwoldse Aa en niet op de laatste plaats en kuurcentrum Thermen Bad Nieuweschans. Deze kleursetting is gekozen, zo’n vier jaar geleden, tijdens een openbare bijeenkomst in De Akkerschans, waar Schanskers toen hun voorkeur konden uitspreken over hoe de entree van Bad Nieuweschans vorm kon krijgen. Toen is met overgrote meerderheid gekozen voor de kleur blauw.

Wethouder Boon benadrukte nog even hoe mooi het er nu uitziet en men ‘moet er met zijn tengels van afblijven’, ook al ben je er niet mee eens.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button