Regionaal nieuws

ANWB: ‘Zo tank je goedkoper in Nederland!’

Landelijk – We kunnen niet zonder brandstof, maar duur is het wel! Zes tips om geld te besparen op het tanken van benzine, diesel en LPG.

- advertentie - 

1. Tank niet langs de snelweg
Brandstof tanken langs de snelweg is duur. Tanken langs een N-weg of gewoon bij jou in het dorp kan tot wel 17 cent per liter schelen. De psychologie erachter is dat tankstation-beheerders weten dat je niet gauw de snelweg zult verlaten om te tanken, omdat je dan (te) veel tijd verliest. Toch kan dat tijdverlies meevallen als je het navigatiesysteem van je auto of mobiele telefoon raadpleegt, waarop je steeds vaker kunt zien waar het dichtstbijzijnde tankstation is als je de snelweg verlaat.

2. Tank bij een onbemand tankstation
Die zijn vaak goedkoper omdat er geen personeel hoeft te worden betaald. Je kunt er alleen met pin betalen. Deze prijsvechters zitten door het hele land. Je vindt ze met een app als ANWB Onderweg: zoek op adres, postcode of gewoon via de interactieve kaart. Zo vind je alle tankstations in de buurt of op je route, inclusief de meest actuele tarieven. De goedkoopste stations zijn te herkennen aan de groene kleur.

3. Let op voordeelacties
Veel ketens hebben dagen waarop ze (extra) korting geven: zoals ‘Firezone Friday’ en ‘Dankjewel Dinsdag’ van Amigo. Uit een recent onderzoek van de ANWB blijkt trouwens dat je op maandag (bijna) nergens korting hoeft te verwachten. Zaterdag is wat dat betreft de beste dag, dan krijg je gemiddeld de meeste korting én op de meeste plekken. Over het algemeen geldt verder: ’s ochtends tank je duurder dan in de middag of avond. Kortom: tank nooit op een maandagochtend.

4. Verdiep je in de prijzen…
…van de diverse tankstations bij je in de buurt. Er zijn meerdere websites waarop dat wordt bijgehouden. In Nederland kun je besparen door brandstofprijzen bij tankstations op te zoeken via een app als ANWB Onderweg.

5. Laat de auto eens wat vaker staan
Een no-brainer maar daarom niet minder waar. Zeker kleine stukjes in en rond het dorp zijn relatief duur. En vaak is de fiets dan net zo snel.

6. Vergelijk de benzineprijzen
In de ANWB Onderweg app vind je tankstations die meedoen met tanken met ledenvoordeel en je kunt er de actuele brandstofprijzen van alle tankstations in Nederland mee checken.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!