Algemeen

Oldie Olympics in Verpleegcentrum “De Tjamme”

- advertentie -

Beerta – Afgelopen maandagmiddag 27 januari vond er een speciale Olympische Spelen plaats in het verpleegcentrum De Tjamme in Beerta; de “Oldie Olympics” Deze spelen werden georganiseerd door studenten van de studie Sportkunde aan de Hanzehogeschool uit Groningen.

- advertentie -

Ze kregen vanuit hun studie de opdracht om te onderzoeken wat de sportbehoefte is van ouderen in de gemeente Oldambt. Een groepje studenten mocht dit doen in het dorp Beerta. Door middel van interviews in het dorp en verpleegcentrum, werd er gekeken naar de beweegbehoefte van de inwoners van Beerta. De conclusies uit het onderzoek moeten ze vertalen naar aanbevelingen naar de Gemeente Oldambt, Oosterlengte en Dorpsbelangen Beerta.

Een tweede opdracht was een sportieve activiteit voorbereiden en uitvoeren. Het idee kwam van de studenten om een soort Olympische spelen te organiseren met een spellencircuit. Samen met de afdeling Activiteitenbegeleiding werd er gekeken naar de spelmogelijkheden.

Er werden een zestal spellen uitgezocht, zoals o.a. zitvolleybal, oud Hollandse klompenspel en kegelen. Met veel enthousiasme gingen de studenten en bewoners aan de slag en werd het een heuse competitie, een echte “Oldie Olympics”. Na afloop was iedereen tevreden en kregen de studenten een pluim voor het
organiseren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button