Cultuur

Marcel Hensema opent Het Theatercafé in De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Cultuurhuis De Klinker heeft er een prachtig nieuw theatercafé bij gekregen, met de toepasselijke naam ‘Het Theatercafé’. Deze is afgelopen vrijdag (31 januari) feestelijk geopend door acteur Marcel Hensema. Directeur Leo Hegge ziet een jarenlange wens in vervulling gaan. Toen hij in 2013 begon was de invulling al geregeld. De bibliotheek zat op de begane grond, terwijl dit eigenlijk de mooiste plek voor een theatercafé was.

- advertentie -

Doordat de bibliotheek is verhuisd naar de eerste verdieping kwam er ruimte vrij voor een nieuw café. De ruimte heeft een enorme metamorfose ondergaan. O.a. huismeesters, medewerkers van de horeca en zelfs de directeur hebben keihard gewerkt om van de grote open ruimte een sfeervol theatercafé te maken. Interieurstylist Willem Dresselhuys heeft alles tot in detail voorbereid en uitgewerkt. Reclamebureau Cign uit Groningen heeft daarnaast ook een belangrijke rol gespeeld in de uitvoering. Met warme kleuren, als goud en rood en prachtige bloemafdrukken op de muur waant u zich in een intieme theatrale huiskamer. Verschillende zwierige lampen sieren het plafond en op de vloer liggen enorme vloerkleden. Met fauteuils en gordijnen voelt de ruimte behaaglijk aan.

Het Theatercafé is vooralsnog geopend tijdens theatervoorstellingen, maar zal in de toekomst ook overdag toegankelijk zijn.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button