Sport

Bato-turnsters winnen goud

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag 25 januari en zaterdag 1 februari jl. werden in Uithuizen plaatsingswedstrijden turnen gehouden. Uit heel de provincie streden ruim 300 turnsters tegen elkaar. Ze proberen zich tijdens twee plaatsingswedstrijden te plaatsen voor de provinciale finale.

- advertentie -

Bij de jeugd G meisjes lag het niveau dicht bij elkaar. Bato-turnsters Myrthe Hofstee wist uiteindelijk mooi te turnen en behaalde een mooie 1e plaats. In een leeftijdscategorie hoger, de junioren F, behaalde Xenna Grad overtuigend de eerste plaats. De strijd om de plaatsen 2 t/m 5 was enorm spannend en het verschil zeer klein. Denise Hollander werd uiteindelijk tweede. Bij de Jeugd D2 meisjes wist haar zusje Yvet Hollander eveneens een mooie tweede plaats te behalen.

Bij de senioren E liet Hilde Dieterman zien dat ze over een groot doorzettingsvermogen beschikt, want in september liep ze een ernstige blessure op en was deelname aan wedstrijden nog een groot vraagteken. En nu een paar maanden later, wist ze op volle kracht alle toestellen te turnen en een zeer verdiende eerste plaats te behalen.

Een week eerder kwam de 8 jarige Keylee Knapper in actie in de Instap D1 klasse. Ze wist op alle toestellen topoefeningen neer te zetten en vooral op de balk wist ze haar voorsprong enorm uit te breiden. Ze won overtuigend het goud.

Tijdens de tweede plaatsingswedstrijd in maart gaan de turnsters proberen weer goed voor de dag te komen en zo een ticket voor de Provinciale Kampioenschappen te behalen.

Foto’s: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button