Cultuur

F2DC geeft wervelende dansshow in de Tramwerkplaats

- advertentie -

Winschoten – Eindelijk was het zo ver, na maanden lange voorbereiding stond F2 Dance Company afgelopen zaterdag met maar liefst 93 dansers, in de leeftijd van 2,5 tot 40+, op het podium van Harbour Club te Winschoten. Het thema van dit jaar was “Dreams”, het verhaal van 5 kinderen die samen met hun juf meegenomen worden naar Droomland. Het publiek krijgt een inkijkje in hun individuele droomwereld. Het verhaal begint als de 5 kinderen in slaap vallen en op spectaculaire wijze de zaal ingebracht worden op een wolk. Van daaruit kondigen de 5 kinderen elk hun eigen droom aan.

- advertentie -

De eerste droom gaat over een meisje dat topsporter wil worden. Haar droom wordt vertolkt middels dansen waarin sportthema’s zijn verwerkt, zoals o.a. de olympische spelen met basketbal, schermen, hardlopen maar ook cheerleading. In de volgende droom is iemand acteur, daarbij ziet het publiek verschillende dansen met het thema film zoals James Bond, Mission Impossible, the Purge en La La land. De derde droom, de laatste voor de pauze, is de droom over het worden van een popster. Hierin zien we Pink, Ariana Grande, Jennifer Lopez en Britney Spears voorbijkomen, allemaal in verschillende kostuums. De uitvoering is in diverse verschillende choreografieën. Het popsterblok wordt afgesloten met een Britney Spears choreografie waarbij alle 93 dansers op het podium verschijnen.

Na de pauze start de show weer op spectaculaire wijze en zien we de droomwereld van een musicalartiest. De musicals die we zien zijn: Phantom of the Opera, The Wiz, Sound of Music, Cats, Aida en Mary Poppins. Met de laatste droom heeft F2DC echt alles uit de kast getrokken, de droom over het worden van een wereldreiziger. Het publiek werd meegenomen naar Azië, door naar Europa en via Afrika naar Zuid Amerika. Uiteindelijk werd er in Brazilië een heus groots carnavalsfeest gevierd met veren, tooien, glitters en een flinke dosis energie en plezier.

De 93 dansers hebben allemaal stuk voor stuk enorm hard gewerkt en hun uiterste best gedaan, ook aan de kleding was aandacht besteed meer dan 600 kostuums zagen we voorbij komen! Al met al een spectaculaire show die tot in de detail was bedacht door eigenaar van F2DC, Frank Ferdinand van der Woude – van Rieke.

Wil jij ook mee dansen in shows en optredens, ga dan eens een kijkje nemen bij F2DC voor een proefles of kijk op www.f2dc.nl. Ook voor het boeken van optredens, shows, entertainment op feesten kunt u bij F2DC terecht. F2 Dance Company is van alle markten thuis en is er voor iedereen!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button