Algemeen

Jongeren uit Bad Nieuweschans halen geld op voor ijsbaanvereniging

- advertentie -

Bad Nieuweschans –  Een aantal jongeren in Bad Nieuweschans hadden het de afgelopen periode erg druk, maar vooral in de kerstvakantie. Een groep jongeren in het dorp wilde vorig jaar graag iets feestelijks organiseren. Het moest voor iedereen in het dorp zijn, een beetje cool natuurlijk, iets positiefs, maar dan ook nog eens iets waarmee ze een goed initiatief in het dorp zouden kunnen steunen. Een vreugdevuur als activiteit was al snel bedacht.

- advertentie -

Verkoop
Een vreugdevuur tijdens oud en nieuw, met de verkoop van hamburgers, waarvan de opbrengst ten goede zou gaan naar de ijsbaan vereniging. Samen met de jongerenwerker van Sociaal Werk Oldambt zochten de jongeren contact met diverse organisaties en verenigingen zoals, de voetbalvereniging Bad Nieuweschans voor een locatie, Dorpsbelangen die een geldbedrag ter beschikking stelde, gemeente Oldambt die de vergunning toekende, zet ‘m op tent verhuur voor de barbecue, maar ook Solidus Solutions, de kartonfabriek, werd benaderd, zij stelden een container pallets ter beschikking.

In de kerstvakantie hadden de jongeren het erg druk, maar ook de vaders van de jongeren hadden het er maar druk mee. Aanhangwagens vol houten pallets werden naar het derde voetbalveld gereden. Op oudejaarsavond was het dan zover. het vreugdevuur werd ontstoken en de broodjes hamburger gingen als warme broodjes over de toonbank.

Er werden heel wat hamburgers verkocht en de opbrengst van de verkoop hebben de jongeren dinsdagavond 4 februari overhandigd aan het bestuur van de voetbalvereniging, tevens exploitant van de ijsbaanvereniging. De jeugd uit het dorp hoopt met de opbrengst een bijdrage te kunnen leveren aan het opknappen van de ijsbaankantine.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button