AlgemeenVideo

Eerste heipalen zitten in de grond voor Blauwe Loper (video)

- advertentie -

Blauwestad – De eerste heipalen zijn afgelopen week in de grond geslagen van de 800 meter lange Blauwe Loper. De bouw van de wandel- en fietsbrug die Winschoten met Blauwestad moet verbinden is hiermee begonnen. De brug wordt met zijn lengte de langste wandel- en fietsbrug van Europa.

- advertentie -

Ruim een week geleden, dinsdag 28 januari, ging de eerste heipaal de grond in. De heipalen zijn bedoeld om de fundering te vormen waarop de brugdelen gemonteerd worden. De brug heet tijdens de bouw nog de Blauwe Loper, maar zal later worden omgedoopt tot Pieter Smit-brug.

Lees ook: Het is rond: Blauwe Loper wordt definitief vernoemd naar burgemeester Pieter Smit

De brug kost zo’n zes miljoen euro en moet aan eind van dit jaar klaar zijn. Op dit moment verloopt alles volgens schema. De officiële oplevering is naar verwachting in februari 2021.

Meer lezen over de Blauwe Loper? Bekijk hier ons dossier. 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button