Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Het is rond: Blauwe Loper wordt definitief vernoemd naar burgemeester Pieter Smit

- advertentie -

Winschoten – Vandaag, op donderdag 11 oktober, zou onze burgemeester Pieter Smit jarig zijn geweest. Daarnaast is het een half jaar geleden dat hij er plotseling niet meer was. Zo uit het leven en uit ons midden weggerukt. Een afscheid zonder afscheid. En een abrupt einde aan iemand die met veel humor en betrokkenheid voor zoveel verbinding zorgde.

- advertentie -

Binnen de muren van het gemeentehuis staan we vandaag stil bij zijn verjaardag. We doen dit door een portret van Pieter op te hangen in het voorhuis van het gemeentehuis. Zo hebben we een blijvende zichtbare herinnering aan hem.

(Lees verder onder de foto) Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Ook buiten de muren van het gemeentehuis willen we graag een blijvende herinnering aan onze geliefde burgemeester creëren. En daarom willen we een speciale plek in Oldambt naar hem vernoemen. De Blauwe Loper (de werknaam voor de brug die in 2019 gebouwd wordt tussen Winschoten en Blauwestad) krijgt de naam Pieter Smit-brug.

Dit was al vrij vlot na het overlijden een suggestie van vele inwoners. Die suggestie hebben wij omarmd. Hij was trots op onze gemeente en wij op hem. Dat laten we graag zien door zijn naam aan deze markante brug te verbinden!

Lees meer:
– Ontwerp Blauwe Loper goed ontvangen: ‘Vernoem de fiets- en loopbrug naar Pieter Smit’

– Zo moet de Blauwe Loper eruit zien: wat vind jij er van?
– Ontwerptoelichting omtrent Blauwe Loper


– Langste fietsbrug van Europa verbindt Blauwestad en Winschoten
– Fietsbrug ‘De Blauweloper’ wordt de langste van Nederland
– Werkgroep wil dat realisering Blauwe Loper over A7 doorgaat
– Groen licht voor Blauwe Loper in ruil voor ‘vrij baan’ Havenkwartier
– Extra miljoen voor de Blauwe loper: ‘Voor hoeveel fietsers doen we dit?’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button