Algemeen

Peutergroep ‘Dolfijntjes’ op bezoek bij tandarts

- advertentie -

Scheemda – Dinsdag 4 februari gingen de peuters en leidsters, van de peutergroep “De Dolfijntjes” van CBS Annewieke op pad om een bezoek te brengen aan Tandartspraktijk Scheemda. Hier hebben een aantal tandartsen hun praktijk gevestigd.

- advertentie -

De aanleiding van dit bezoek was dat er in deze periode in de peutergroep aandacht wordt besteed aan het thema tandarts. De peuters werden door de preventie-assistente en haar assistente hartelijk welkom geheten. Met z’n allen togen ze naar de bovenetage waar een behandelkamer is.

Op een speelse en ontspannen sfeer werd de peuters van alles uitgelegd, zoals wat er gebeurt als je op bezoek  gaat bij de tandarts. Allereerst mochten de peuters de tandartsstoel onderzoeken. Ze mochten erop zitten en afglijden. De tandarts liet zien dat de stoel omhoog, omlaag en achterover kon. Een peuter opperde bij het achteroverliggen terwijl de lamp op zijn gezicht scheen, dat je dan wel een zonnebril op je gezicht moest hebben.

Dus regelde de tandartsassistente een zonnebril. Daarna mochten de peuters zelf voor tandarts spelen. Ze kregen handschoenen aan, een mondkapje voor en mochten met een spiegeltje in de mond van een peuter kijken, als ze dat wilden.Verder kregen ze een groot gebit te zien en werd voorgedaan hoe je je tanden moet poetsen.

Nadat er een groepsfoto was gemaakt, werd het tijd om weer te vertrekken. Als attentie kregen de peuters een ballon mee (gemaakt van de tandartshandschoen, met daarop een gezichtje getekend). Voor iedere peuter was er nog een zakje met wat tandartsbenodigdheden, om er thuis nog mee bezig te zijn. Het was een leuke en leerzame ochtend en een leuke manier om al op jonge leeftijd de kinderen vertrouwd te maken met een bezoek aan de tandarts. De leidsters van de peutergroep bedanken de tandartspraktijk voor deze ochtend.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button