Algemeen

High tea voor kinderen bso Het Vitusnest

- advertentie -

Winschoten – In het kader van gezondheid en voeding organiseerden de kinderen van bso Het Vitusnest te Winschoten maandagmiddag 3 februari een high tea voor alle kinderen van de bso en de aanwezige leerkrachten van de Sint Vitusschool.

- advertentie -

Bij deze workshop over voeding hebben de kinderen samen met Collin en Suzanne van restaurant Heerlijke Streken uit Blauwestad verschillende gezonde en lekkere hapjes gemaakt en hier naderhand van gesmuld. De kinderen kregen hierbij zelf de kans om verschillende gerechten te maken en te leren over de bereiding en ingrediënten van gerechten. En daarbij hadden de kinderen de ultieme kans om van alles te proeven.

Enkele weken terug werd Suzanne door Lois van BSO Het Vitusnest gevraagd om deze workshop te organiseren: “Omdat Heerlijke Streken enthousiast is over alle samenwerking met en vóór kinderen, was het enthousiasme direct aanwezig.”

Gezonde voeding staat hoog in het vaandel van bso Het Vitusnest, kinderen krijgen bijvoorbeeld dagelijks vers fruit. De bso organiseert regelmatig leuke en leerzame workshops voor de kinderen. Extra feestelijke bijkomstigheid is dat IKC St. Vitus deze week haar eenjarig bestaan viert. Inmiddels telt de school 145 leerlingen en zitten er 80 kinderen in de opvang.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button