Sport

Medailles voor zv De Hardenberg op internationale zwemwedstrijd in Delfzijl

Finsterwolde – Een kleine selectie van de wedstrijd zwemgroep van zv De Hardenberg heeft vorig weekend deelgenomen aan de internationale 100 meter zwemwedstrijden in het zwembad van Delfzijl. Met succes, zowel Esther Hofstede als Welmoed Davelaar zwommen zichzelf in de prijzen en vestigden een of meerdere persoonlijke records.

- advertentie - 

Groei in niveau zwemmers en aantal zwemmers bij zv De Hardenberg Finsterwolde
Vorig weekend 1 en 2 februari 2020 organiseerde zwemvereniging Azuro haar jaarlijks terugkerende 2-daags Internationale zwemtoernooi in Dubbelslag in Delfzijl. Aan het toernooi deden zwemmers uit Nederland en Duitsland mee, die tijdens dit jaarlijks goed bezette toernooi zich naar het erepodium probeerden te zwemmen. Voor Esther Hofstede (11 jaar) en Welmoed Davelaar (10 jaar) was dit de eerste keer dat ze meededen aan een internationale wedstrijd. En met succes. Onder begeleiding van trainer Bert Stam haalde Esther zilver op haar favoriete slag de 100 meter vlinder. Welmoed haalde zilver op 100 meter schoolslag en brons op de 100 meter vrijeslag.

Trainer Bert stam, “We zien dat onze zwemvereniging in Finsterwolde in leden toeneemt. Niet alleen zien we een mooie groei in het aantal zwemmers, maar ook in het niveau van de zwemmers. Dat de dames zichzelf in de prijzen hebben gezwommen is voor mij een mooi bewijs dat ze op dit niveau goed kunnen meekomen. Tijdens de trainingen op maandag-, woensdag- en vrijdagavond werken we, met selectie wedstrijdzwemmers, aan het verfijnen van de techniek en de conditie. We hebben nog wat banen vrij tijdens de trainer, dus er kunnen nog jongeren instromen. Ik ben enorm trots dat we groeien waar veel verenigingen juist een daling van het aantal leden zien.”

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!