Weerbericht

Onstuimig en nat begin voorjaarsvakantie regio noord

- advertentie -

Landelijk – Komend weekend begint in de regio noord de voorjaarsvakantie. Het weerbeeld ziet er de eerste dagen nat en onstuimig uit. Wel is het zeer zacht met temperaturen op zondag van 13-16 graden. In de loop van volgende week nemen de neerslagkansen af. De zon schijnt vaker en de temperatuur wordt langzaam weer lager.

- advertentie -

Na een droge en rustige Valentijnsdag keert in het weekend het onstuimige weer terug. De zuidwestenwind neemt toe naar krachtig tot hard en aan zee naar stormachtig. Mogelijk komt het wederom tot storm. Dat zou dan storm nummer drie zijn binnen een week!

Het weerbeeld laat, in het eerste weekend van de voorjaarsvakantie, veel bewolking zien en er zijn perioden met regen. Het is zeer zacht voor half februari, want het kwik stijgt naar 11-13 graden. Zondag kan het op veel plaatsen 14-15 graden worden en in het zuiden zijn kwikstanden van 16 graden mogelijk. Daarmee is kans op het tweede officiële warmterecord van 2020.

Volgende week geleidelijk droger en rustiger
Na het weekend is het eerst nog nat en onstuimig, maar in de loop van de week wordt het rustiger en droger. Naast wolkenvelden zijn er ook perioden met zon. Wel is soms kans op een bui. De temperatuur wordt geleidelijk wat lager. Maandag wordt het 11-13 graden, aan het eind van de week liggen de maxima tussen 7 en 9 graden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button