Algemeen

Veel knuffels ‘genezen’ tijdens eerste Teddy Bear Hospital in Ommelander Ziekenhuis

- advertentie -

Scheemda – Gisteren, woensdag 12 februari, werd het eerste Teddy Bear Hospital georganiseerd in het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda. Vijftig kinderen uit groep 1, 2 en 3 van OBS Jaarfke en de Eexterbasisschool uit Scheemda kwamen met hun knuffels naar het ziekenhuis.

- advertentie -

De kinderen werden ontvangen door kinderarts Bettina Auffarth en vervolgens opgedeeld in kleine groepjes. Deze groepjes werden gekoppeld aan één van de coassistenten van het ziekenhuis, die het Teddy Bear Hospital hadden georganiseerd. De coassistenten begeleiden de groepjes door het restaurant van het ziekenhuis, dat voor de gelegenheid was omgedoopt tot een heus ziekenhuis met onder andere een röntgenafdeling en operatiekamer.

Zelf meehelpen
De basisschoolleerlingen kregen zelf ook allemaal een witte doktersjas aan, zodat ze de coassistenten konden helpen bij het ‘beter maken’ van hun knuffels. Vol enthousiasme gingen de kinderen aan de slag, ondertussen nieuwsgierig vragen stellend aan de coassistenten.

Niet alleen de kinderen waren enthousiast, ook de coassistenten zelf kijken terug op een geslaagde eerste editie van het Teddy Bear Hospital. “Het was echt heel leuk, ook de juffen vonden het super leuk. We hebben zelfs bij één van de juffen haar been nog helemaal ingetapet. En we hebben natuurlijk veel knuffels behandeld, samen met de kinderen. Sommige knuffels hadden ook echt scheuren en deze konden worden gehecht en genaaid door ons”, vertelt coassistent Tim Knobbe.

Wennen aan het ziekenhuis
Het Teddy Bear Hospital vond dus voor het eerst in Scheemda plaats, maar dit is in andere ziekenhuizen al vaker gedaan. Door de positieve verhalen die ze hadden gehoord, besloten de coassistenten om ook in het Ommelander Ziekenhuis een Teddy Bear Hospital te organiseren.

Naast dat de kinderen door het Teddy Bear Hospital gewend konden raken aan het ziekenhuis, was het ook bedoeld om de coassistenten te laten wennen aan het omgaan met kinderen. “Door zoiets leer je hoe je een kind moet benaderen, hoe je ze gerust moet stellen en hoe je iets uitlegt op het niveau van een kind, zodat het kind begrijpt wat er aan de hand is. Daarnaast stelden de kinderen ook heel veel vragen en daar leer je ook weer van”, zegt Knobbe.

Diploma & goodiebag
Nadat de kinderen samen met de coassistenten ervoor hadden gezorgd dat hun knuffels allemaal weer beter waren, werd er nog een groepsfoto gemaakt en kregen de kinderen allemaal een diploma. Ook kregen de basisschoolleerlingen een goodiebag, met daarin spullen die met het ziekenhuis te maken hebben, zodat ze thuis zelf ook hun knuffels beter kunnen maken.

Door het grote succes van de eerste editie van het Teddy Bear Hospital lijkt het vrijwel uitgesloten dat het bij één editie blijft. “Alle reacties zijn zo positief, dus daarom is de kans groot dat het in de toekomst vaker georganiseerd zal worden en dan ook met leerlingen van andere basisscholen uit de regio”, besluit Knobbe.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button