Algemeen

UMCG neemt tien elektrische deelauto’s in gebruik

- advertentie -

Provincie – Vanaf maandag 10 februari neemt het UMCG tien elektrische deelauto’s in gebruik. Deze auto’s zijn bestemd voor UMCG-medewerkers die veel zakelijke kilometers maken. Voor hun dienstreizen zijn nu deze elektrische auto’s beschikbaar. Het UMCG wil hiermee een nieuwe, duurzame en toekomstbestendige vorm van mobiliteit aanbieden voor medewerkers die veel zakelijk moeten reizen en voor wie openbaar vervoer niet altijd een alternatief is. Dit initiatief is onderdeel van CommShare: de community sharing service voor het slim delen van faciliteiten. Te beginnen met een pilot van een deelautoconcept op Campus Groningen.

- advertentie -

Henk Snapper, lid Raad van Bestuur van het UMCG en tevens een van de gebruikers van de elektrische deelauto’s, is zeer enthousiast over deze mogelijkheid. “Als UMCG hebben we een voorbeeldfunctie voor de stad en regio op het gebied van duurzaamheid, het reduceren van co² uitstoot en gezond ouder worden. We zijn trots dat we als eerste kunnen meedoen aan deze pilot met elektrische deelauto’s, om zo de zakelijke reizen van onze medewerkers duurzamer te maken.”

De pilot
Het beschikbaar stellen van de tien elektrische deelauto’s door CommShare is eerst een pilot van een jaar. Tijdens het pilotjaar ligt de focus op samen leren, verbeteren en optimaliseren. De deelauto’s worden tegen vergoeding ook beschikbaar gesteld voor privégebruik. De deelauto’s kunnen gereserveerd en geopend worden middels een app. De pilot wordt mogelijk gemaakt door CommShare; een samenwerking van de Triade, Pouw Rent en Martinistad B.V. BMW & MINI.

Shared services op Campus Groningen
Het efficiënt gebruik maken van ruimtes, faciliteiten, apparatuur en energie sluit aan bij de ambities van Campus Groningen. CommShare verkent de komende tijd de mogelijkheid om geleidelijk meer organisaties aan te laten sluiten bij dit deelconcept. Dit om zoveel mogelijk duurzame mobiliteit te stimuleren in en om Campus Groningen. Lisanne Brakenhoff, Manager Campus Groningen: “Campus Groningen vormt de ideale proeftuin voor nieuwe ideeën en concepten. Met deze pilot van CommShare met het UMCG wordt dit onderstreept. Samen is meer mogelijk en komen we verder. Je moet net dat beetje lef hebben om te veranderen én te delen. We zijn dan ook trots op deze ontwikkeling en hopen dat we op korte termijn ook de andere campusbewoners kunnen verleiden hierbij aan te sluiten!”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button