Gemeente

Feestelijke start aanleg Blauwe Loper

Winschoten – De bouw van de 800 meter lange fiets- en voetgangersbrug tussen Winschoten en Blauwestad is gestart. In januari werden de eerste heipalen geslagen. We willen graag stil staan bij de bouw van deze bijzondere brug. Dat doen we op donderdag 27 februari samen met de direct omwonenden. Zij gaan de bouwborden feestelijk onthullen.

- advertentie - 

Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en wethouder Bard Boon zijn er ook bij. Zij vertellen iets over het project en helpen de aannemer een handje mee met de bouw van de brug. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Wat? Feestelijke start aanleg Blauwe Loper
Wanneer? Donderdag 27 februari 2020
Hoe laat? Inloop vanaf 15.30 uur, start programma om 16.00 uur
Waar? Oostereinde 49 in Winschoten (parkeergelegenheid aanwezig)

Tip: trek laarzen of stevige schoenen aan, want het kan modderig zijn.

Vier bruggen
De Blauwe Loper bestaat eigenlijk uit vier bruggen: over het Winschoterdiep, de A7, de ecologische zone en het Oldambtmeer. Het brugdeel over het Winschoterdiep wordt beweegbaar, zodat ook schepen met een staande mast kunnen passeren. In Winschoten sluit de brug aan op de fietsroute van de Hoorntjesweg naar het centrum. Ook komt er een aansluiting op het Stadspark in Winschoten. De Blauwe Loper krijgt een beeldbepalend uiterlijk en wordt gemaakt van zoveel mogelijk duurzame materialen. De brug moet aan het eind van dit jaar klaar zijn.

Makkelijker bereikbaar
Met de komst van de Blauwe Loper kunnen bewoners vanuit Blauwestad gemakkelijker bij de voorzieningen in Winschoten komen, zoals scholen of winkels. Omgekeerd kunnen inwoners van Winschoten sneller naar recreatieve voorzieningen in Blauwestad.

Samenwerking
De Blauwe Loper is een gezamenlijk project van de provincie Groningen, gemeente Oldambt en projectbureau Blauwestad. De provincie draagt 6 miljoen euro bij aan het project, de gemeente 500.000 euro. Meer informatie over het project is te vinden op www.blauwestad.nl.

Meer lezen over de Blauwe Loper? Bekijk hier ons dossier. 

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button