Op stap

Knock out | Oud-kickbokskampioen en voormalig topcrimineel vertelt

- advertentie -

Winschoten – Joop Gottmers heeft een roerig leven geleid. Hij was kickbokskampioen, bokskampioen én Muay Thai kampioen. Maar Joop kwam in aanraking met drugs en belandde in de onderwereld. Dit ging van kwaad tot erger, totdat hij besloot te stoppen met leven. Dit werd het keerpunt in zijn leven.

- advertentie -

Na het keerpunt schreef hij de bestseller ‘Knock Out’, pakte het kickboksen weer op en geeft nu training, maar hij is ook actief als evangelist voor Stichting de Goede Aarde. Op 28 maart 2020 vertelt Joop – op uitnodiging van de initiatiefnemers van SODOM5 – in Theater de Tramwerkplaats over zijn roerige leven, het keerpunt en zijn leven nu.

SODOM5 is opgericht door vijf vrienden uit Winschoten en omstreken. Winschoten wordt in de Oost-Groninger volksmond ook wel Sodom genoemd. Het aantal en de koosnaam verklaren de naam van het christelijke initiatief, dat als doel heeft de mensen in Oost-Groningen te bereiken en te verbinden.

“We organiseren laagdrempelige, gratis evenementen – waarvan die met Joop Gottmers de eerste is. In het najaar volgt de volgende.”, vertelt mede-initiatiefnemer Erik Pathuis. “De bijeenkomsten staan los van bestaande kerken en kijken over kerkmuren heen. We willen verbinden. Daarom is iedereen welkom.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button