Weerbericht

Onstuimige week met zware windstoten van 80-90 km/uur

- advertentie -

De Bilt – Er staat ons een onstuimige week te wachten met zware windstoten. Dinsdag tot en met donderdag kan het hard waaien en moeten het westen en noordwesten rekening houden met zware windstoten van 80 tot 90 km/uur. Vooralsnog lijkt het niet tot storm te komen. Vooral woensdag is het zacht met in het zuiden 15-16 graden. Vrijdag is het niet meer zo winderig en zijn de zware windstoten voorbij. Dagelijks kunnen we buien verwachten.

- advertentie -

Dinsdag is het grijs en regenachtig met een straffe zuidwester. In het binnenland is de wind vrij krachtig en in de kustprovincies en rond het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard met kans op zware windstoten van 75-80 km/uur. Aan de noordwestkust kan het stormachtig worden met zware windstoten tot 90 km/uur. Tot storm lijkt het niet te komen. Het onstuimige weer gaat gepaard met vrij hoge temperaturen. In het noorden wordt het 11 graden en in het zuiden kan het 14 graden worden.

Dinsdagavond kan het nog een tijd flink waaien. Later op de avond en in de nacht neemt de wind iets in kracht af en zullen de zware windstoten verdwijnen. Woensdag en ook donderdag kan het opnieuw hard waaien en moet het westen en noordwesten rekening houden met zware windstoten. Het blijft wisselvallig met dagelijks buien en hoge temperaturen. Woensdag kan het in het zuiden 15-16 graden worden.

Vanaf vrijdag minder wind
Vrijdag is het onstuimige weer voorbij en hebben we een matige wind. Ook het vooruitzicht naar de daaropvolgende week ziet er rustig uit. Het onstuimige weer is overigens niet bijzonder. In het westen van het land is het gemiddelde aantal dagen met een krachtige wind in maart zelfs iets hoger dan in februari.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button