Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Brandweer Winschoten ingezet voor zeer grote brand in Marum

- advertentie -

Winschoten/ Marum – Aan de Factorij in Marum staat een opslag van kunststof pallets in brand. De brand is inmiddels overgeslagen naar een naastgelegen pand dat volledig in brand staat. Volgens de brandweer zijn er geen gewonden gevallen.

- advertentie -

Blijf uit de rook
Het bedrijventerrein is ontruimd. Om de hulpverleners voldoende ruimte te geven zijn de op- en afritten van de A7 ter hoogte van Marum afgesloten. “Nogmaals de oproep om uit de rook te blijven. Rook is altijd schadelijk.” aldus de brandweer op Twitter.

Grip 1
“We hebben opgeschaald naar GRIP 1 in verband met de zeer grote brand in Marum. Dit doen om te zorgen voor snelle en adequate afstemming tussen alle partijen.” zegt de brandweer. Omwonenden van de brand in Marum worden geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en indien mogelijk de mechanische ventilatie uit te schakelen.

30 brandweerauto’s
Bij de brand in Marum zijn vier panden betrokken. “We doen er samen met de collega’s van Brandweer Friesland en Drenthe alles aan om verdere uitbreiding en schade te voorkomen. Er is veel materieel opgeroepen. In totaal zijn er 30 brandweerauto’s bij de aanwezig”, aldus de brandweer.

Brandweer Winschoten
Maandagmiddag is de hoogwerker van brandweer Winschoten opgeroepen voor herbezetting van de brandweer kazerne aan de Sontweg in Groningen. Verder is de verzorgingscontainer van Winschoten bij de brand aanwezig. Deze container wordt ingezet bij langdurige inzetten.  Hier kunnen de manschappen even rusten en voorzien worden van een eten en drinken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button