Cultuur

Amber Cerfontain derde van Nederland tijdens Skills Heroes

- advertentie -

Midwolda/ Leeuwarden – Amber Cerfontain, leerling op het Noorderpoort in Groningen, is vorige week derde geworden van heel Nederland in de categorie tandartsassistenten. Ze deed mee aan het kampioenschap Skills Heroes. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Elk jaar zijn er wedstrijden in ongeveer 50 vakrichtingen.

- advertentie -

Amber, woonachtig in Midwolda, slaagde er in zich te kwalificeren tijdens de voorrondes. Tijdens de landelijke finale ging ze er met een derde prijs vandoor. Het Nederlands Kampioenschap vond van 4 tot 6 maart plaats in Leeuwarden.

Wat is Skills Heroes?
De maatschappij schreeuwt om vakmensen. Om beroepsonderwijs onder jongeren te promoten organiseert WorldSkills Netherlands de Skills Heroes vakwedstrijden voor mbo-studenten.

Door middel van voorrondes op de school en vervolgens landelijke kwalificatiewedstrijden strijden mbo-studenten uiteindelijk in de nationale finales om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland in hun vakgebied! Daarmee wordt vaktrots gecreëerd en worden jongeren geënthousiasmeerd om voor een mbo-opleiding te kiezen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button