Incidenten

Veelgestelde vragen over coronavirus aan Ommelander Ziekenhuis

- advertentie -

Scheemda – De uitbraak van het coronavirus in Nederland heeft ook in het Ommelander Ziekenhuis Groningen geleid tot extra voorzorgsmaatregelen. Inmiddels is er bekend gemaakt dat er één patiënt in het ziekenhuis is opgenomen.

- advertentie -

Hieronder leest u de veelgestelde vragen met het antwoord van het Ommelander Ziekenhuis Groningen.

Is er in het Ommelander Ziekenhuis sprake van een coronabesmetting?
Het Ommelander Ziekenhuis heeft inmiddels een patiënt met het coronavirus op de spoedeisende hulp ontvangen. De patiënt wordt in isolatie verpleegd. Wij volgen de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) voor medewerkers als zij onbeschermd contact hebben gehad met een patiënt. Zolang de medewerkers geen klachten hebben, zijn zij aan het werk. Zodra de medewerkers last krijgen van verkoudheid of koorts, moeten zij thuis blijven en zich bij de bedrijfsarts melden.

Is het veilig om naar het Ommelander Ziekenhuis te komen?
Ja, u kunt het Ommelander Ziekenhuis veilig bezoeken. We volgen het landelijke beleid (RIVM) om verspreiding te voorkomen. We adviseren iedereen die het ziekenhuis bezoekt goed de handen te desinfecteren of te wassen.

Is er een aangepast beleid voor patiënten en bezoekers?
Ja, als ziekenhuis doen wij er alles aan om het coronavirus buiten de deur te houden. Dit heeft gevolgen voor patiënten en bezoekers. We realiseren ons dat deze maatregelen ingrijpend kunnen zijn, maar hopen op uw begrip en medewerking. Hoe lang de maatregelen van kracht zullen zijn, is onduidelijk en hangt af van hoe het virus zich ontwikkelt.

Hoeveel bezoekers mag ik ontvangen als patiënt?
Vanwege de recente ontwikkelingen hebben we besloten het bezoek te minimaliseren. U mag als patiënt maximaal 1 bezoeker tegelijk ontvangen. Uitzonderingen hierop zijn kinderen die in het ziekenhuis zijn opgenomen en terminaal zieke patiënten.

Ik heb een afspraak in het ziekenhuis. Gaat deze door?
Ja, uw afspraak kan gewoon doorgaan. De besmetting heeft geen gevolgen voor de patiëntenzorg in het Ommelander Ziekenhuis.

Heeft u een afspraak op de polikliniek en heeft u twee of meer van de klachten: koorts, verkoudheidsklachten of hoesten? Of bent u recentelijk in een gebied geweest dat is aangemerkt als risicogebied? Dan vragen wij u zelf contact met de polikliniek op te nemen. We stellen dan de afspraak uit en plannen een nieuwe afspraak in. Als het medisch noodzakelijk is om wel naar het ziekenhuis te komen, overleggen we dat met u.

Als u een afspraak hebt op de longpoli en uw hoestklachten zijn niet anders of erger dan gebruikelijk, dan kan uw afspraak gewoon doorgaan tenzij u recent in een risicogebied bent geweest.

Ik heb recent in het ziekenhuis gelegen. Is er een kans dat ik besmet ben geraakt?
Er is een contactonderzoek gestart, met alle relevante contacten wordt contact opgenomen.

Moet ik voorzorgsmaatregelen nemen als ik bij iemand op bezoek ga?
Neem de aanbevolen hygiënemaatregelen zoals op deze pagina vermeld. Was uw handen met water en zeep voor en na het bezoek en kom niet op bezoek als u griepachtige klachten heeft (zoals koorts, verkoudheid en hoesten).

Hoe zit het met de publieksbijeenkomsten?
A De publieksbijeenkomsten, die met grote regelmaat plaatsvinden in ons ziekenhuis, zij n in ieder geval voor de maand maart geannuleerd. Afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus wordt bekeken of de bijeenkomsten in april kunnen doorgaan. Houd hiervoor onze website in de gaten.

Wat kan ik zelf doen om een besmetting te voorkomen?
Op deze pagina leest u meer informatie over hoe u een besmetting kunt voorkomen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button