Weerbericht

Lente begint dit weekend

- advertentie -

De Bilt – Buien worden komend weekend verruild voor zonnige perioden en door hogere temperaturen wordt het al een beetje lente. Lokaal kan het 16 graden worden. In de schaduw kan het frisjes zijn door een matige tot vrij krachtige wind en zaterdagochtend kan het nog vriezen. Vandaag hebben we de laatste felle buien en daarbij is kans op hagel en onweer.

- advertentie -

Liefhebbers van lenteweer zitten komend weekend goed. Er zijn lekkere zonnige perioden afgewisseld met stapelwolken. Zaterdag kan vooral in het westen een lokale bui ontstaan, maar zondag blijft het zeer waarschijnlijk droog.

De middagtemperatuur stijgt van 9-12 graden op zaterdag naar gemiddeld 14 graden op zondag. In het zuidoosten wordt het ruim 15 graden en met voldoende zon kan het 16 graden worden. Wel steekt zondag een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind op. Hierdoor kan het in de schaduw fris zijn, maar in de zon en uit de wind is het goed toeven.

Zaterdag eerst vorst
Wie zaterdagochtend vroeg op pad gaat kan zich beter warm kleden. Het is dan op veel plaatsen slechts een enkele graad en vooral in het oosten en noordoosten vriest het licht. Aan de grond vriest het op grote schaal. De nacht naar zondag verloopt veel minder koud met minima van 4 tot 8 graden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button