Algemeen

Horeca-Ondernemer Winschoten: “We moeten eerst zorgen dat dit virus aan de kant is”

- advertentie -

Winschoten – “Onwerkelijk, we hebben dit nog nooit meegemaakt in Nederland!” Dat is de eerste reactie van Arjan Kenter, hij spreekt namens Stichting ondernemersfonds Centrum Winschoten. “We moeten de deuren van horecazaken sluiten, dit om samen de virus te beperken. We moeten eerst zorgen dat dit virus aan de kant is, dan gaan we wel verder… het is niet anders!”

- advertentie -

Kenter vertelt aan RTV Noord dat hij het wel zag aankomen. “We hebben het er wel over gehad, we hebben onderling met ondernemers gesproken wat er zou gebeuren op korte termijn. De berichtgeving was even schrikken, maar het is geen verrassing.”

“Het heeft natuurlijk financiële gevolgen, maar dat geldt niet alleen voor ons.”  vertelt Kenter. “Heel Nederland heeft met deze maatregelen te maken, prioriteit is om dit virus te stoppen. Links of rechts om gaat dit iedereen geld kosten. Dit moeten we gezamenlijk bespreken en regelen.”

Maatregelen regering
Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button