Algemeen

Schoenenmaker uit Winschoten druk met maken van mondkapjes

- advertentie -

Winschoten – Schoenmaker Andy Lingbeek van Bakker de Rappe Schoenlapper heeft vandaag zijn handen vol gehad met het maken van mondkapjes. “Ik werd vandaag wakker en bedacht, wat gaan we eens doen vandaag!” Toen kwam hij op het idee om mondkapjes te gaan maken. “Met 6 man zijn we vandaag aan de slag gegaan, knippen, strijken en plakken. We waren er druk mee!” zegt Lingbeek trots tegen OldambtNu.nl.

- advertentie -

“We hebben vandaag meerdere telefoontjes gekregen, eerst belde Buurtzorg Blijham voor 100 maskers, gevolgd door Buurtzorg Winschoten, zij wilden 400 kapjes. Ik had nog niet eens opgehangen en we werden gebeld door het Vondelhuys.” vertelt Andy.

Machines en mankracht
Normaal gesproken heeft Andy het druk met schoenen, vandaag met mondkapjes. “Ik heb nog nooit mondkapjes gemaakt” zegt Andy. “We gebruiken een printje, we hebben mankracht en de benodigde machines”.

Nacht door
“Als het moet, gaan we een nachtje doorwerken. De tijd is nu zover, dat wij ons steentje moeten bijdragen!” Daarbij benadrukt Lingbeek, elke hulp nodig te kunnen zijn. “Heb je 100% katoen en/of elastiek over? Breng het ons langs, het liefste wit van kleur.”

Heeft u nog materiaal liggen en wilt u dit doneren, zodat er mondkapjes voor de zorg van gemaakt kunnen worden, breng het dan naar Bakker de Rappe Schoenlapper aan de Vissersdijk 22 in Winschoten.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button