Sport

Onbekenden slopen keer op keer hekwerk en betreden sportpark WVV

- advertentie -

Winschoten – Wegens de uitbraak van het Corona-virus zijn alle sportclubs en –accommodaties in Nederland gesloten. Zo ook bij Winschoter Voetbal Vereniging (WVV). Alle activiteiten op de sportparken zijn tot nader orde gestaakt en het complex is dan ook gesloten.

- advertentie -

“In de afgelopen week hebben we steeds vaker het bericht gekregen dat er toch enkele tientallen kinderen/jongeren gebruik maken van het kunstgrasveld. In aantallen oplopend tot 80 zijn ze de afgelopen week meerdere middagen gesignaleerd.” aldus het bestuur van WVV.

Slijptol
“Zoals gezegd is het complex gesloten. Telkens wordt er, met meegebracht gereedschap, een nieuw gat in het hekwerk gemaakt om op die manier toegang te krijgen tot het kunstgrasveld (en de rest van het sportpark). De doelen worden met kettingen gezekerd, deze kettingen zijn echter inmiddels met een slijptol vernield. Ook worden er elke ochtend grote hoeveelheden afval op het veld aangetroffen, dit inclusief restanten van verbrand materiaal.” schrijft het bestuur op hun website.

Onacceptabel
Het bestuur van WVV willen we in de eerste plaats aangeven dat we het onacceptabel vinden dat mensen een gat in een hek maken om zich zo toegang te verschaffen tot een gesloten complex. “Daar komt nog eens bij dat we het ons niet kunnen permitteren om, in deze tijden van sociale afstand en beperkingen omtrent het Corona-virus, zoveel mensen op het sportpark te laten zijn.”

Boete
In contact met de KNVB en de gemeente is deze kwestie aan de orde geweest. “Via deze weg willen we jullie mededelen dat er per direct sprake zal zijn van regelmatige controle door zowel de politie als handhaving. Als groepen, ondanks de sluiting, alsnog gebruik maken van de accommodatie, is er sprake van overtreding. Op basis van de huidige lokale noodverordening in de gemeente Oldambt kan de politie/ handhaving een boete opleggen aan de overtreders.” aldus het bestuur.

Het bestuur willen alle ouders/verzorgers, leden én niet-leden duidelijk maken dat gebruik van het kunstgrasveld in deze periode van crisis niet alleen verboden is, maar ook absoluut niet verstandig. “We willen er niet aan denken dat ons kunstgrasveld een besmettingshaard blijkt te zijn voor het Corona-virus. Ook willen we er niet aan denken dat we na deze crisis het veld, waar we met zijn allen nog heel lang plezier van kunnen hebben, in één keer af kunnen schrijven vanwege diverse vernielingen.”

Gezond verstand
“Gebruik allen alstublieft uw gezonde verstand en blijf binnen. Blijf dus ook weg van het sportcomplex, ondanks het mooiere weer en de grotere mate van vrije tijd. Alleen op deze manier kan iedereen zijn steentje bijdragen aan het oplossen van deze crisis en kunnen we zo snel mogelijk weer met zijn allen voetballen!” zegt het bestuur.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button