Sport

BeweegBINGO in Oldambt

Thuis goed blijven bewegen, juist nu belangrijk!

- advertentie -

Oldambt – Sinds kort kunnen basisschoolleerlingen in Oldambt thuis meedoen aan de BeweegBINGO; een diversiteit aan beweegactiviteiten, ontwikkeld door sportcoaches gemeente Oldambt in samenwerking met hun collega’s van Huis voor de Sport Groningen.

- advertentie -

Verschillende wetenschappers hebben opgemerkt dat bewegen tijdens deze coronacrisis erg belangrijk is. Volgens hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder is bewegen niet alleen gezond. Erik Scherder stelt dat bij beweging cellen vrijkomen in je lichaam zogenoemd ‘natural killers’. Dat zijn cellen die van nature virussen aanpakken. Je hoeft niet buiten je grenzen te gaan, maar kom uit die stoel!

Delen via social media
BeweegBINGO is verspreid onder basisschoolleerlingen in Oldambt. Alle kinderen kunnen vanuit huis meedoen met diverse onderdelen zoals voetbal, fitness, turnen en creatief en zo een volle bingokaart scoren. Deelnemers die hiervan leuke foto’s/video’s delen op de social mediakanalen van Buurtsportcoaches Oldambt, maken kans op leuke beweegprijzen. De BeweegBINGO is te vinden op de facebookpagina “Sport en bewegen in Oldambt” en op de instagrampagina “sport_bewegen_oldambt”.

Ook BeweegBINGO voor senioren
In navolging van de beweegbingo voor leerlingen van het basisonderwijs is er tevens een beweegBInGO gecreëerd voor senioren. Deze bingo staat op de website en facebookpagina van Huis voor de Sport Groningen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button